Registrácia / Prihlásenie
VOLUME PAUSE

Vráťme Slovenský strelecký zväz strelcom

HOME  »  Diskusné témy  »  Výsledky živého finále PARDINI Slovakia online ligy Martin 2. 4. 2022

Výsledky živého finále PARDINI Slovakia online ligy Martin 2. 4. 2022

3.apríl 2022  |  Diskusia  |  Naspäť »

Ďalšie živé finále PARDINI Slovakia online ligy je za nami. Zúčastnilo sa ho 110 strelcov z piatich krajín. Očakávania účastnikov sa niektorým splnili, niektorím nie, to už si musí vyhodnotiť každý sám za seba. Zo športového hľadiska sa znovu ukázalo, že aj keď sme vytvorili skôr zábavný formát, viacerí sa presvedčili, že najlepší sú tí, ktorí dokážu zvádnuť stres a tlak na seba.
A formát súťaže bol náročný, základná kvalifikácia a potom 4 ďalšie vyraďovacie kolá, eliminácia na 20 rán, semifinále na 15 rán, finále o mediale na 15 rán a nakoniec finále o prvé miesto na 16 bodov. Nebolo to jednoduché a strelci dostali hodne zabrať a aj preto je potrebné im vyjadriť obdiv a udeliť pochvalu, že to zvládli.
Musíme vyjadriť vďaku a pochvalu martinčanom za skvele zabezpečený pretek, Palo Kučo, Josef Valvoda a všetci ostatní skvelí rozhodcovia a organizátori ďakujeme. Myslím, že môžeme byť všetci štastní, že máme na Slovensku klub, ktorý je schopný zabezpečiť aj takúto náročnú medzinárodnú súťaž.

Radi by sme sa poďakovali aj našim sponzorom za úžasne ceny pre najlepšie páry a za množstvo menších cien do tomboly.

Ceny do súťaže darovali Pardini Armi. PARDINI Slovakia, Inband-Hertar, SCATT, Penzion&Villa Petko, SportCool

Ceny do tomboly venovali Pardini Armi, PARDINI Slovakia, JSB Bohumín, Květoš Tomeček, Františk Schröpfer, SportCool

Celú súťaž graficky zabezpečovala spoločnosť ANGEMY.


Z organizačného hľadiska (myslené mimo konrétneho dňa súťaže, soboty 2.4.2022) bola súťaž náročnejšia, veľmi skomplikovaná COVIDom a vojnou na Ukrajine. Veľká pochvala patrí aj spoluorganizátorom online ligy, Ferdinandovi Dychovi, Petrovi Košútovi a Petrovi a Jakubovi Cagaňovcom, ktorí zabezpečovali komunikáciu so strelcami a spracovanie výsledkov, chlapi zvládli ste svoju úlohu skvelo a patrí vám veľká vďaka. Peter aj Jakub Cagáň zabezpečili aj ozvučenie v hale, za čo im patrí veľká vďaka.
Súťaže sa zúčastnilo 195 strelcov, okrem disciplíny vzduchová puška 40 bolo v každej disciplíne dostatok strelcov, aby mohli do finále postúpiť 30 najlepších a mohli sa vytvoriť zmiešané páry. Tento ročník nás naučil, že je potrebné niečo zmeniť vo finálovom formáte, pretože vytváranie zmiešaných párov do finále v niekoľkých prípadoch bolo len núdzové a mohlo by byť lepšie: vyše 70 strelcov potvrdilo, že sa nemôže finále zúčastniť, čím sa skresali možnosti pre vytvorenie 60 párov, dokonca posledné 3 dni pred súťažou z dôvodu COVIDu zrušilo svoju účasť viac strelcov, predposledný večer pred pretekom a posledný počas prvej zmeny súťaže. Vytvárať v takej situácii dvojice bolo náročné a nakoniec sa súťaže ani nezúčastnilo 60 dvojíc, len 55.
Najviac asi na núdzovú improvizáciu doplatila vynikajúca strelkyňa Klaudie Katz, ktorej vybraní strelci do páru zrušili účasť, napr jeden, za ktorého si vybrala náhradu a ten druhý zrušil svoju účasť deň pred súťažou a tak neostávalo nič iné ako jej priradiť pištoliara, ktorý tiež prišiel o svojho partnera, žiaľ ten pištoliar nenaplnil očakávania svoje ani Klaudie a spolu do ďalších kôl nepostúpili, čo nám je veľmi ľúto. Škoda, že len 2 páry využili možnosť danú propozíciami a to, že si hneď na začiatku mohli vytvorič svoj pár snov a oznámiť vybraný pár orgánizatorovi pred prvým zaslaním výsledkov, vyhli by sme sa tak niektorým sklamaniam, ktoré žial vyplynuli zo situácie.
Aj táto udalosť nás presvedčila, že ak budeme robiť ďalší ročník, tak budeme musieť zmeniť minimálne tvorbu zmiešaných párov, ak teda takéto zmiešané páry ostanú aj do ďalších ročníkov, ale to sa musia vyjadriť účastníci súťaže.


Mnohí strelci už v sobotu vyjadrili ochotu sa zúčastniť ďalšieho ročníka, takže je na nás, či sa otrasieme z námahy posledných dní a pustíme sa do ďalšej roboty a zháňania sponzorov.


Čo nás teší je aj drobná podpora súťaže zo strany Slovenského streleckého zväzu, ktorá sa prejavila zapožičaním vyhodnocovacích mašiniek (ktoré sme nakoniec nepoužili) a digitálnej časomiery, ktorá sa veľmi osvedčila v samotnom závere finále, keď strelci mali 50 sekúnd na výstrel. Dokonca s nami na finále strávil niekoľko hodín člen výkonného výboru SSZ, žiaľ len ako jediný zo všetkých pozvaných.


Tento ročník sa skončil úspechom slovenských strelcov, zo štyroch strelcov najlepších dvoch finálopvých párov boli traja slováci a len jeden zahraničný strelec, presne opačný pomer ako minulý ročník.


Vo finále sme skúšali nový formát finále podľa ISSF, ale takmer všeobecná reakcia prítomných bola, že je to zdĺhavé, neprehľadné, komplikované a dá sa predpokladať, že to ISSF bude musieť zameniť za niečo jednoduchšie, zaujímavejšie.
Samotné finále o zlato malo ten istý formát ako minulý ročník najlepšie 2 páry strieľali do 16 bodov a kým úvod patril jednoznačne páru Demjén Pešková-Fabu, keď viedli už 11:5, druhý pár Holko-Hadas dokázal finále zdramatizovať až do stavu 15:13, podobne ako v minulom roku, keď bolo 14:12 a tak sa dá povedať, že finále bolo dramatické do psolednej rany. Nám sa tento 16 bodový formát páči oveľa viac ako 15 ranový komplikovane hodnotený nový ISSF formát.


Výsledky živého finále si nájdete ako vždy vľavo od textu. Za niekoľko dní pribudné aj video z finále a kto bude mať záujem aj o kvalitné fotky, tak mu dáme k dispozícii link na stiahnutie.


Blahoželáme víťazom, medailistom, ďakujeme všetkým za účasť a hádam sa stretneme aj budúci rok, ak teda o také niečo budete mať záujem.


Na záver by sme túto dlhú litáciu chceli ukončiť citátom jedného z účastníkov, ktorý povedal:
"Konečne som po dlhých rokoch zažil na streleckej súťaži, že všetci majú zo súťaže radosť, že vidno, že si streľbu užívajú a veľmi ju prežívajú a potvrdil som si, že toto je cesta ako náš krásny šport vylepšiť".

Diskusia

Pravidlá diskusie od 1. 5. 2020:

Zapojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následne po prihlásení sa.

NAHOR
Tento web používa súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií...