Registrácia / Prihlásenie
VOLUME PAUSE

Vráťme Slovenský strelecký zväz strelcom

HOME  »  Diskusné témy  »  Čo motivuje "amatérov" - strelcov, trénerov, rodičov...?

Čo motivuje "amatérov" - strelcov, trénerov, rodičov...?

26.marec 2023  |  Diskusia  |  Naspäť »

Aj keď tu už podobná téma pred rokmi bola, možno je čas ju modifikovane  oprášiť.

V dnešných pomeroch je v podstate jedno aké výsledky strelec strieľa a ako sa umiestní na Majstrovstvách Slovenska, teda za predpokladu, že nemá splnené reprezentačné limity.

Reprezentačné limity sú však nastavené tak, že majú zaručiť postup strelca do finále na Majstrovstvách sveta, Európy či na svetových pohárov, čo je však pre amatérov prakticky nedosiahnuteľné.

Pre najlepších amatérov, ktorí sa vypracujú na reprezentačnú úroveň, možno môže byť motivácia statť sa profesionálnym športovcom v DUKLE alebo ŠCP, kde môžu cestovať po  celom svete, majú určité sociálne zabezpečenie a hlavne môžu sa živiť tým, čo ich baví.

Ale máme zopár strelcov, ktorí dlhodobo dosahujú na slovenské pomery celkom slušné výsledky, aj vyhrávajú Majstrovstvá Slovenska, napr. Juraj Haršány alebo Tomáš Obložinský u pištoliarov, podobne sa nájdu im podobní aj v iných streleckých odvetviach. Za ich dobré výsledky a umiestnenia ich odmenia úsmevom možno doma a v klube, nemotivuje, inak všetko ostáva na ich vlastnej motivácii.

Máme trénerov, ktorí sa zanietene venujú najmä mladím strelcom a majú s nimi úspechy. Že tí mladí väčšinou skončia so streľbou je už iná téma, ktorú by bolo potrebné riešiť systémovo, aby sme aspoň tých najlepších dokázali udržať pri streľbe a dotiahnuť ich až do reprezentácie. Tí tréneri sa mladím venujú zvyčajne vo svojom voľne, obvykle za to nemajú nič zaplatené, určite by stálo za to aj ich motivovať.

Čo motivuje vás osobne, že sa stále streľbe venujete, dávate na ňu svoj voľný čas a peniaze?

Vedeli by ste odpovedať na tieto 2 otázky?

1) Čo Vás osobne  motivovalo (motivuje) začať strieľať (trénovať, podporovať...) a pokračovať v strieľaní?

2) Čo by pre Vás osobne bolo motivačné, aby ste streľbe venovali viac svojho času a peňazí, aby ste sa dostali na vyššiu úroveň, či už ako strelec alebo tréner?

Skúsme to nebrať ako sťažnosť na SSZ, ale naopak ako podnet, nápad pre nás všetkých.

 

zbrane a príslušenstvo aj na splátky od 14 eur mesačne

Diskusia

Pravidlá diskusie od 1. 5. 2020:

Zapojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následne po prihlásení sa.

NAHOR
Tento web používa súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií...